2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Burgundija

Burgundija - vidurio Prancūzijos regionas, pilnas vyno, kurio gausybėje susigaudyti oj kaip nelengva. Neįmanoma, jei specialiai to klausimo nestudijavęs, taip sakant. Galima  vyną ir toliau pirkti pagal etiketę,  kainą ir tos dienos nuotaiką ir progą: gera proga - brangesnis vynas, o jei reikia taurę už sumažintą atlyginimą išgerti - pigesnis variantas (arba nuolaidos:).



Pavasaris kasmet sugrįžta po šalnų,
Po  lapą plėšdamas iš knygos mūs dienų,
Gerk vyną, neliūdėk, nes ir išminčiai sakė:
,,Šioj žemėj graužatis išgydoma vynu".
 (Omaras Chajamas)

O jei pasirodė, kad TO vyno, skausmą numalšinus ar džiaugsmu su draugu per pusę pasidalinus, dar liko, jo išpilti negalima, nes vyno reikia tokiam prabangiam patiekalui.
Tik reikės dar ir mėsos bei dar šio to.
Receptą paskaityti rekomenduoju, nes burgundiška dienos tema išlaikoma iki galo - tai ,,jautiena burgundiškai". Žinoma, tai išmintis iš interneto platybių, neragavau, bet rekomenduoju, nes ,,skamba" neblogai.
Jei ant stalo garuos burgundiška jautiena, belieka pasiklausyti burgundiško Kauno choro ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą